MUĞLA / FETHİYE - Çalıca Ortaokulu

ÇALICA ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1972/1973 Eğitim ve Öğretim yılında "Çalıca Mahallesinde" Osman KOÇ'a ait üç sınıflık bir binada 70 öğrenci ve üç öğretmen ile eğitime açılmıştır. Daha sonra 1975/1976 eğitim ve öğretim yılında dört (4) sınıflı binasına taşınmıştır.

1989-1990 eğitim öğretim yılında halkın katkısıyla sekiz (8) derslikli ek bina yapılarak 1990-1991 eğitim öğretim yılında ilköğretime dönüştürülmüş, eğitim öğretim devam ederken öğrenci yoğunluğu nedeniyle 1995-1996 eğitim öğretim yılında çiftli öğretime geçilmiştir.

Sınıfların kısa sürede çok kalabalık oluşu okul idaresini zor durumda bırakmış, yatırıma alınması ve bir ek bina yapılması yönünde gayretler gösterilmiş ve yatırıma alınamamıştır. Yatırıma alınamayınca okul idaresi ve öğretmenleri hal çareleri aramaya başlamış, üst makamlarla görüşmeler yaparak, Karaçulha Belediyesi ve Okul Aile Birliği ile işbirliği yaparak %100 eğitime destek projesi doğrultusunda ek bina yapımına karar verilmiştir.

Alınan bu karar üst makamlara iletilmiş olup makamlarca da kabul görmüştür. 25 Mayıs 2004 tarihinde Muğla Valiliğinde Karaçulha Belediye başkanlığı ve Okul Aile Birliğince protokol imzalanmıştır. Daha sonra vakit geçirilmeden 10 Haziran 2004 tarihinde ek binanın temeli atılmıştır. O günlerin birim fiyatlarıyla 1,800,000,000 TL tutacak olan binamız belediyenin, halkın ve kurumlarımızın katkısıyla 675,000 TL'ye 21 dersliği, 200m2'lik bir salonu ile 15 Ağustos 2005 tarihinde bitirilmiştir.

Okul çalışanları haklı olarak; normal eğitimin vermiş olduğu rahatlık ve bütün birimlerin ihtiyaca cevap verebilir düzeyde olması nedeniyle; eğitimde kalitenin yükselmesi ve başarının artmasının verdiği mutluluğu veliler, öğrenciler ve Karaçulha halkı ile birlikte yaşamaktayız.

Belde hayırseverlerden okulumuza sınıf yaptıran Yeminli Mali Müşavir Kadir ÖZDEMİR, Osman HARIMCI, Hörü KOÇ ve Fen ve Teknoloji Laboratuarını kuran Çağrı Eczanesi Sahibi Nuri ÖZTÜRK'ün de okulumuz inşaatının yapımında büyük katılımları olmuştur.

Yayın: 12.01.2023 - Güncelleme: 12.01.2023 13:12 - Görüntülenme: 175